מעברי גבול בתאילנד

לתאילנד יש מעברי גבול עם כל שכנותיה: קמבודיה במזרח, לאוס בצפון, בורמה במערב ומלזיה בדרום.

מעברי הגבול עם בורמה

בין תאילנד לבורמה ישנם שלושה מעברי גבול:
בעיר מא-סאי בתאילנד עם העיר טצ’ילייק בבורמה.
בעיר מא-סוט בתאילנד עם העיר מיואדי בבורמה.
בעיר ראנונג בתאילנד עם נקודת ויקטוריה בבורמה.

להזכירכם, בורמה נמצאת בצד הצפון-מערבי של תאילנד: המעבר הוא מהעיירה מא-סאי שבתאילנד לטצ’ילייק שבמיאנמר. המעבר נפתח כל יום משש וחצי בבוקר ועד שש וחצי בערב. מעבר הגבול בין תאילנד לבורמה למעשה איננו נקודת מעבר, אלא אמצעי לחידוש ויזת השהייה בתאילנד (פעולה המוסכמת בין הארצות הנ”ל ואף מכניסה כסף זר למדינה). כדי לחדש את הויזה, מגיעים אל משטרת ההגירה לזרים בנקודת הגבול ומקבלים אישור יציאה מתאילנד. איתו הולכים לגשר הקרוב ועוברים לצידו הבורמזי. שם תמסרו את האישור ותראו את הדרכון יחד עם 5 דולר, לפני שתחזרו לגשר עם הדרכון מוחתם בחותמת הבורמזית. משם עוברים לצד התאילנדי, מקבלים חותמת תאילנדית עם טופס חידוש ITM, ויש לכם אישור לשהייה נוספת בתאילנד. קיימת אפשרות ליום טיול בעיירה טצ’ילייק: עליכם לצלם את הוויזה שבידכם ולהשאיר אותה בנקודת הגבול הבורמזית. בסיום הטיול, תחזרו לקחת את הוויזה המחודשת ותחזרו לתאילנד. ניתן להמשיך את הטיול לבורמה לתקופה של שבועיים עד העיר קנגטונג (Kengtung) הנמצאת במרחק של כ-160 ק”מ מהגבול. אם אתם מחפשים טיול אמיתי בבורמה, יש להוציא ויזה מיוחדת ולהיכנס למדינה דרך האוויר.

מעברי הגבול תאילנד עם לאוס.

בין תאילנד ולאוס ישנם שבעה מעברי גבול.
בעיר  נונג קאי  בתאילנד      עם העיר ויאנטיין בלאוס.
בעיר  צ’יאנג קונג בתאילנד   עם העיירה הואהש’אי בלאוס.
בעיר  תאי לי בתאילנד         עם העיר נאם הונג בלאוס.
בעיר  באנג קאן בתאילנד      עם העיר פאקסאן בלאוס.
בעיר  מוקדהאן  בתאילנד     עם העיר סוואנאקט בלאוס.
בעיר  נאקהון פאנום בתאילנד עם העיר תהא קיק בלאוס.
בעיר  צ’ונג מק בתאילנד       עם העיר וואנג טאו בלאוס.

לידיעתכם, רק בשלושה מהמעברים האלו, מרבים ישראלים להשתמש ולכן הם נחשבים לפעילים ביותר.

1. מעבר הגבול העיקרי והצפוני ביותר של תאילנד נמצא באיסאן, סמוך לעיירה נונג קאי כאשר בצד של לאוס נמצאת וויאנג-צ’אן. המעבר פתוח כל יום, שבעה ימים בשבוע משעה 7 בבוקר עד השעה 10 בלילה. יש אפשרות להנפקת ויזה ללאוס במקום. זהו המעבר הפופולארי ביותר מתאילנד ללאוס, המעבר נמצא כ-20 קילומטר מהעיר ויאנטיין, וקילומטרים בודדים מהעיר נונג קאי התאילנדית כאשר יש תחבורה סדירה מכל מדינה אל המעבר.

2. מעבר הגבול נוסף ופופולארי מאוד בין תאילנד ולאוס נמצא סמוך לעיר צ’יאנג קונג בצפון מזרח תאילנד, כאשר בצד של לאוס נמצאת העיירה הואהש’אי, סמוך לשדה תעופה. המעבר פתוח כל יום משמונה בבוקר עד שש בערב. ויזה חדשה לתאילנד עולה 30 דולר ל-30 יום נוספים במדינה. כדאי להביא 1500 באט, כיוון שיש אפשרות שלא יסכימו לקבל דולרים. המעבר נעשה על גבי סירות, כי נחל המקונג מפריד בין היבשות. המחיר הוא 20 באט לסירה ללאוס ועוד 20 חזרה עם הויזה החדשה.

3. מעבר הגבול תאי-לי בצד התאילנדי עם העיירה נאם הונג. הוא בעיקר מעבר ליציאה אל לאוס והחוצה מתאילנד. לא מומלץ להגיע לכאן לשם חידוש ויזה, ואין שירותים רגילים של מעברי גבול. זהו מעבר חד סטרי וכדאי לבדוק מראש את כדאיות ההגעה ואם שווה לכם להגיע לכאן.

4. מעבר הגבול מהעיר באנג קאן בתאילנד לעיר פאקסאן בלאוס, צפונית למחוז סקון נקהון. פתוח מ-8 בבוקר עד ארבע וחצי אחה”צ. המעבר משרת בעיקר את היוצאים מלאוס לתאילנד, אין שירותי ויזה לבאים מתאילנד, כך שאם בכל זאת החלטתם לצאת מכאן יש לדאוג לוויזה לכניסה ללאוס. לא ניתן לחדש ויזה לשהייה בתאילנד.

5. מעבר הגבול של מהעיר מוקדאן בתאילנד אשר במחוז מוקדאן, נמצא צפונית למחוז אמנט חרואן בצפון מזרח תאילנד. בצד שני של הגבול במדינת לאוס נמצאת העיר סבנחט עם שדה תעופה צמוד. המעבר פתוח כל יום מתשע בבוקר עד ארבע וחצי אחה”צ, ונחשב לגשר הידידות השני בין המדינות. על הבאים מתאילנד חובה לעבור על הגשר. המיניבוס שמגיע מהעיר עובר על הגשר וכאן תמיד מחכה לכם טוק-טוק לעיר סבנחט ב 50  באט. גם כאן ניתן לחדש את הוויזה התאילנדית כדי לקבל עוד ימים לשהייה, מגיעים לכאן מבנגקוק בנסיעת לילה באוטובוס וי אי פי, בעלות של 700 באט. ויזה ללאוס עולה 35 דולר. בעיר סבנחט יש קונסוליה תאילנדית שנפתחת בשמונה וחצי בבוקר. חובה להביא שתי תמונות פספורט. כאן הגלגלים עובדים לאט, ורק למחרת בבוקר תקבלו את הוויזה. בקבלכם את הויזה עליכם לבדוק שקיבלתם את הוויזה החדשה על שימכם ואין בה טעויות. הימנעו מעוקצים מיותרים, השתדלו לא להשתמש בסירות מקומיות כדי למנוע צרות עם נוכלים מקומיים.

6. מעבר הגבול של העיר נקהון פאנום התאילנדית, אל העיר טאה קיק בלאוס. המעבר פתוח כל יום משמונה וחצי בבוקר עד שלוש בצהריים. תמורת 30 דולר ותמונה אתם מחדשים את הוויזה שלכם ל-15 יום נוספים בתאילנד. או שתוכלו לבקש בקונסוליה התאילנדית שבלאוס הארכה ל-30 יום. לוקחים 3 ימים להכין את הויזה והתענוג יעלה לכם 1100 באט. זירוז התהליך עולה עוד 300 באט. יש להצטייד בכסף קטן לתשלום עבור הסירות (כל נסיעה 60 באט). הכניסה ללאוס עולה 1 דולר לנפש.

7. מעבר הגבול מהעיר צ’ונג מאק התאילנדית לעיר וואנג טאו בלאוס. פתוח כל יום משש בבוקר עד 7 בערב,
מגיעים עם אוטובוס מאובון ראצ’אטני, מה שלוקח כ-שעה וחצי. ניתן לקבל ויזה ללאוס במקום. המעבר משמש בעיקר למעבר בין המדינות. יש להצטייד בכל המסמכים הדרושים, ובכלל זה כניסה נוספת לתאילנד עם אישורי שהיה מתאימים, דבר הנכון לכל המעברים. אם ברצונכם לשהות בלאוס יותר מ 15 יום עליכם להוציא ויזה.


מעברי גבול בין תאילנד לקמבודיה.

בין תאילנד וקמבודיה ישנם שישה מעברי גבול רשמיים :
1. בעיר ארניה פראת’ט בתאילנד      עם  פויפט בקמבודיה.
2. בעיר האט ליק / לונג יאי בתאילנד עם קו קונג בקמבודיה.
3. בעיר קאפ צ’ונג  בתאילנד            עם  או סמאצ’  בקמבודיה.
4. בעיר צ’ונג סא נגאם בתאילנד       עם אנלונג ואנג בקמבודיה.
5. בעיר  באן פאקארד בתאילנד        עם פשה פראם בקמבודיה  .
6. בעיר באן לים בתאילנד                עם דאון לים  בקמבודיה.

הישראלים משתמשים בשלושה מעברי גבול עיקריים:
1. הצפוני ביותר נמצא בארניה פראת’ט (Aranya Prathet) בצד התאילנדי, כאשר העיר הצמודה בצד הקמבודי נקראת פויפט (Poipet). פתוח משעה 7 בבוקר עד שמונה בערב, הפופולארי ביותר ויחד עם זאת הבלתי צפוי ביותר מבחינת זמני הפתיחה. בכל שעה יוצא אוטובוס מבנגקוק לארניה, וזמן הנסיעה הוא 5 שעות ועוד 10 דקות בטוק-טוק (60 באט) לנקודת הביקורת. מפויפט אפשר להמשיך לכיוון סיאם ריפ, אל מקדשי אנגקור ואגמי טונל סאפ עם הנחלים היוצאים ממנו, ושייט לפנום פן.

2. דרומית לעיר המעבר התאילנדית ארניה וסמוך לעיר באן פאקארד שבמחוז צ’אנטאבורי בתאילנד, יש מעבר גבול נוסף לעבר קמבודיה לעיר פאילין. הדרך הקצרה ביותר מפנום פן שבקמבודיה לעיר הבירה בנגקוק, מעבר הגבול הוא במרחק נסיעה של חצי שעה, מהעיר פאילין, וכשעה מהעיר התאילנדית צ’אנטאבורי. במעבר הגבול ניתן להפיק ויזה לקמבודיה. יש להצטייד בתמונות פספורט ובכסף.

3. מעבר גבול נוסף, הדרומי ביותר במזרח תאילנד, הוא מהעיר התאילנדית האט ליק שנמצאת במחוז טראט בצד המזרחי של התאילנדי. המעבר פתוח כל יום מ-7 בבוקר עד 8 בערב. למחוז טראט מגיעים באוטובוס מבנגקוק (5 שעות נסיעה), ואז שעה נסיעה מטראט להאט ליק במיניבוס למעבר הגבול  עם  העיירה קו קונג בצד הקמבודי. יש להצטייד בוויזת כניסה, שתי תמונות לשעת חירום וכסף קטן להמרה, בנוסף 100 באט עבור טופס ATM הצמוד לוויזה ואשרת שהיה שכולל את דמי המעבר.

מעברי הגבול בין תאילנד למלזיה.

לתאילנד ולמלזיה יש שישה מעברי גבול, שנמצאים במחוזות הדרומיים YALA ונאראטיוואט. ישראלים בעלי דרכון ישראלי אינם מורשים להיכנס למלזיה. ישראלים עם דרכון זר צריכים לבדוק את זמני פתיחה ואת אפשרויות הכניסה בשגרירות.

1. בעיר טאק באי בתאילנד         עם פנקאלה במלזיה.
2. בעיר סאנג’י קולוק  בתאילנד   עם ראנטאו פאנג’אנג במלזיה.
3. בעיר סאדאו בתאילנד            עם חנגלון במלזיה.
4. בעיר סאדאו בתאילנד            עם בוקיט קאיו במלזיה.
5. בעיר סאטונ בתאילנד             עם וונג קלין במלזיה.
6. בעיר פאדאנג ביסאר בתאילנד עם קקי בוקיט במלזיה.

Share