קניות בבנגקוק

תאילנד הופכת מהר מאוד למעצמת קניות אסייתית, והכל התחיל בבנגקוק. לאן שלא תסתכלו, תמצאו קניון ענק או שוק שוקק חיים. אבל אם זו הפעם הראשונה שלכם בעיר, יכול להיות שתרצו ללכת ישר למקומות שאסור לכם לפספס. בדיוק בשביל זה הכנו לכם את המדריך הזה, לאתרי הקניות המעניינים והמרכזיים ביותר בעיר.

  1. קניונים

1.1 הכל מהכל – MBK

ה-MBK הוא אולי הקניון המוכר ביותר לישראלים, והוא סוג של שילוב בין קניון מודרני לשוק רחוב. במסגרת שש הקומות הרחבות של הקניון תמצאו כמעט כל מה שאתם יכולים לחשוב עליו: סופרמרקט גדול, שוק בגדים ומזכרות בקומת הכניסה, שוק אלקטרוניקה ותיקונים, קומת מסעדות, תיקים, שעונים, מוצרי עור. תחשבו על רחוב אלנבי ממוזג. לא תמצאו כאן מותגי יוקרה, ויכול להיות שבאזורי השוק יהיו כמה זיופים, אז שימו לב. כמו כן, האווירה מזכירה יותר שוק רועש מקניון מתוקתק, אבל מומלץ לכל אחד לפחות להיכנס ולהציץ.

1.2 כל הטכנולוגיה בעולם – Pantip Plaza

ברוכים הבאים אל החלום של חובבי הטכנולוגיה והאלקטרוניקה. הפנטיפ פלאזה אמנם ממוקם באזור פחות מוכר של בנגקוק, אבל מהרגע שתגיעו – תוכלו להעביר שם חצי יום בקלות. הכניסה לקניון מאוד מרשימה: שבע קומות אינסופיות של חנויות מכל הסוגים, שמוכרות כל מה שאי פעם עבר בו חשמל. מוצרים למטבח, טלפונים, צעצועים, מחשבים, רחפנים, אופניים חשמליים, משחקי מחשב, רכיבים, תוכנות – הכל! הקומה הראשונה עשויה דוכנים-דוכנים (שם מותר להתמקח וכדאי לשים לב לאיכות החומרים). כל שאר הקומות מורכבות ממוכרים מורשים של כל מותג ששמעתם עליו. הקומה האחרונה היא חנות IT City ענקית. המחירים טובים, אבל מומלץ לבדוק עלויות ייבוא ומיסוי בישראל.

1.3 האהוב – Siam Paragon

הפאראגון הוא מהקניונים הותיקים והאהובים בעיר. בקומה העליונה ביותר תמצאו מתחם קולנוע ענק, עם 15 בתי קולנוע נפרדים, מסך ה-IMAX הגדול באסיה ואפשרויות צפייה ייחודיות (מיטות זוגיות, קולנוע 4D ועוד). בקומה התחתונה ביותר תוכלו ללכת ל-Ocean World – האקווריום הגדול ביותר בדרום-מזרח אסיה. בין לבין יש גם אולם באולינג, קומת מסעדות, מוזיאון מאדאם טוסו, מותגי יוקרה ושוק אוכל גורמה שמומלץ לבקר בו. שימו לב שבית הקולנוע של הפאראגון נשאר פתוח הרבה אחרי שעות הפעילות של הקניון.

1.4 למי שהפרוטה בכיסו – Gaysorn

בינתיים, אפשר להגיד בוודאות שזה אחד הקניונים היקרים בעיר. לא תמצאו כאן יותר מדי מה לעשות אם לא הגעתם מצוידים בערימות של כסף. ואנחנו לא מדברים על הרבה כסף ביחד לתאילנד, אלא על הרבה כסף ביחס למלא-מלא כסף. לואי ויטון, פראדה, גוצ’י ושמות גדולים ומקומיים הם היחידים שתמצאו בקניון הנקי והלבן הזה. ישנם כמובן בתי קפה ודוכני בוטיק פזורים בין הקומות, אולי בהם תוכלו להרשות לעצמכם גלידה. פינוק שכן תוכלו להרשות לעצמכם, הוא ארוחת ערב במסעדת PASTE זוכת כוכב המישלן, שבקומה העליונה ביותר. ארוחת טעימות של מספר מנות משביעות, תעלה כ-200 שקלים לאדם – סכום לא רע בשביל ארוחה במסעדה בעלת שם עולמי.

1.5 הכי חדיש – Emquartier

הקניון הזה הוא הראשון שנפתח במסגרת תכנית לשילוב מספר מתחמי קניות אחרים, כדי ליצור מעין מחוז קטן של שופינג בלב העיר. תמצאו כאן בעיקר מותגי אופנה יוקרתיים כמו לואי ויטון, ג’ימי צ’ו, דיאן וון פורסטנבורג ועוד. חג המולד הוא הזמן הכי טוב לבקר פה, בעיקר בגלל ההנחות המשמעותיות, אבל גם בגלל העיצוב המושקע. קומת המסעדות כאן כוללת מסעדות יוקרה בלבד, כל אחת מעולם אחר: מקסיקנית, יפנית, סינית, קוריאנית וכמובן – תאילנדית. יש כאן גם חדר כושר גדול, מתחם קולנוע ומתחם אוכל מוזל. חובבי קניות אמורים להיות מסופקים לנצח. 

1.6 הכי מוגזם – ICONSIAM

על גדות נהר הצ’או פראיה, הוקם מרכז הקניות המדובר ביותר של השנים האחרונות. זהו המרכז הגדול והמפואר ביותר בכל תאילנד. מצד אחד, תמצאו כאן חנויות יוקרה מהמובחרות בעולם. מצד שני, באזור אחר, ישנן 7 קומות של חנויות אאוטלט מוזלות. יש כאן מותגים שלא תמצאו בשום מקום אחר בתאילנד, הרבה מאוד מותגים יפניים, מגוון עצום של מסעדות ועוד. כדאי להגיע לכאן לקראת הערב, גם אם לא בא לכם לקנות שום דבר, רק בשביל מופע הזיקוקים הקבוע והגרנדיוזי שנערך כאן מדי לילה. ובעיקר, מתי בפעם האחרונה הלכתם לקניון בגודל של יותר מ-500 אלף מ”ר?

  1. שווקים

2.1 שוק סוף השבוע

בימים שבת וראשון, בין תשע בבוקר לשש בערב, פועל שוק סוף השבוע במלוא תפארתו. מה מיוחד בו לעומת השווקים האחרים שאפשר למצוא בתאילנד? שהוא ענק. ענק! דמיינו עיר קטנה עם יותר מ-8,000 דוכנים שונים וכמעט 200 אלף מבקרים ביום (ובלי יותר מדי צפיפות, יש לציין). מומלץ לשמור את הביקור בשוק לסוף הטיול, כדי שלא תצטרכו להסתובב עם כל הקניות שלכם טיול שלם, ויהיו לכם הרבה קניות. תמצאו פה הכל – בגדים, תכשיטים, עתיקות, אוכל, בעלי חיים ועוד ועוד ועוד. קחו מפה בכניסה כדי שלא תלכו לאיבוד בכל הטוב הזה.

2.2 שוק הפרחים

שוק הפרחים של בנגקוק הוא מהשווקים המוכרים פחות לתיירים, מה שאומר שאתם יכולים להיות שם כמעט לבד. השוק נמצא ליד וואט פו (סמוך לארמון המלך) ונפתח מאוחר בלילה (כדאי להגיע החל משתיים בלילה). אנחנו מבטיחים לכם שמעולם לא ראיתם כל כך הרבה פרחים, מכל כך הרבה סוגים כפי שתראו כאן. כמובן שתוכלו לקנות כמה לעצמכם, אבל רוב הדוכנים מוכרים בכמויות מסחריות לחנויות ומקדשים. רק עוצמת היופי והריח שבמקום מספיקה כדי להפוך את השוק הזה לביקור חובה.

2.3 צ’יינה טאון והודו הקטנה

באופן כללי, אזור צ’יינה טאון (רחוב Yaowarat) הוא אזור שכדאי מאוד להגיע אליו, ובעיקר בלילה. הוא צבעוני ושונה, עם מסעדות יוצאות דופן ואווירה שונה מאוד משאר העיר. מולה, נמצאת הודו הקטנה (Phahurat), ובין שתיהן שוק סמפנג. מלבד זהב או מוצרי טקסטיל בהזמנות מסחריות, תמצאו כאן גם מזכרות, בגדים, יצירות אמנות ותכשיטים בהתאמה אישית. אוכל הרחוב פה מעולה, ומציג לצד האוכל התאילנדי גם אוכל סיני והודי מעולה. הקדישו ערב אחד כדי להכיר את המקום יוצא הדופן הזה. 

2.4 שוק פראטונם

התלהבתם מהאוכל\ מזכרות\ אמנות התאילנדית, ובא לכם למכור אותה בארץ? או שאולי בא לכם להביא כמות מטורפת של מזכרות לכל החברים? שוק פראטונם הוא המקום היחיד שתוכלו לבקש מאה מאותה חולצה, וישאלו אתכם אם זה הכל. השוק הסיטונאי הזה מציע הכל מהכל, ובגדול. הכלל פה הוא, ככל שתקנו יותר – המחיר ירד. גם אם אתם לא מתכננים לפתוח עסק שמייבא מתאילנד, זה מקום נהדר עם אווירה 

  1. טיפים לשופינג בתאילנד

3.1 שמרו את הכבדים לסוף

תכננו את היום שלכם חכם, ואל תעמיסו על עצמכם הרבה שקיות או מוצרים כבדים שתצטרכו להיסחב אתם כל היום. טיפ שלנו – אם ראיתם משהו יפה, כנראה שהוא לא חד פעמי. או שתוכלו לחזור אליו בסוף היום או בסוף כל הטיול, או שמוכרים אחרים יציעו אותו גם. אם נתקעתם עם הרבה שקיות עליכם, תוכלו להגיע לסניף הראשי של המרכז למטייל בבנגקוק ולאחסן אותם, או אפילו לשלוח אותם ישירות לארץ.

3.2 ארזו מעט מישראל

כן, תאילנד זה רחוק, אבל זה לא אומר שצריך לארוז הרבה. טיפ של מקצוענים – בואו לתאילנד עם מזוודות ריקות. קחו אתכם את הבגדים ההכרחיים בלבד, ועוד כמה חפצים שאי אפשר בלעדיהם, ותחזרו עם מזוודות מלאות כל טוב. חסרה חולצה? קנו אחת בשוק. נעליים, מזכרות, אלקטרוניקה ועוד – יש כאן הכל מהכל, ובזול.

3.3 כן, הבגדים פה קטנים

לא השמנתם (לא עד כדי כך, בכל מקרה), הבגדים בשווקים בדרך כלל קטנים יותר ממה שתמצאו בארץ. לכן “לארג'” בדרך כלל אומר “מידה סטנדרטית לנשים”, ועבור גברים כדאי להתחיל מאקסטרה-לארג’ ומעלה. מה לעשות, אנחנו אנשים גדולים…

3.4 לא לפחד לעזוב

הכלל הראשון במיקוח הוא לא להראות שהמוצר חשוב לכם (האמת שהכלל הראשון הוא לא להתמקח בחנויות, אבל אנחנו סומכים עליכם שתשמרו את הכישורים שלכם לשווקים). בכל שוק שתהיו, תמצאו המון דוכנים עם היצע דומה (בעיקר בשוק סוף השבוע). שאלו כמה משהו עולה, הציעו מחיר מעט נמוך ממה שתסכימו לשלם. המוכר יציע הצעה נגדית. הציעו הצעה סופית שתהיו מוכנים לשלם. המוכר הסכים? יופי. לא הסכים? אמרו תודה בנימוס, הסכימו איתו שזה באמת מחיר מעולה, אבל עדיין יקר מדי עבורכם, חייכו ועזבו. ברוב המקרים, ההצעה שלכם תתקבל אחרי שתעזבו. אם לא, המשכתם לאפשרות הבאה. אה, ואל תזייפו הליכה כדי לנסות לאלץ את המוכר לרדת במחיר, הם מזהים את זה מקילומטרים ויתעקשו על המחיר הגבוה אם יזהו שאתם “נעולים” על קנייה מסוימת.

Share